Sprašujete se zakaj servisirati smučarsko opremo?

Tudi najboljša podlaga smuči ali boarda ne drži večno. Led in kamenje poškodujeta drsno površino in naredita robnike tope. Udobje vožnje in vodljivosti smuči ali boarda se močno zmanjšata, zato potrebujemo veliko več moči in poveča se nevarnost nesreče.

S strokovnim servisiranjem in s pravo tehnologijo "spravimo" smuči ali board spet v dobro stanje!

Kadar je potrebno, morajo vaše vezi delovati in se morajo odpreti. S pravilno nastavljeno vezjo uživate najpopolnejšo varnost in največje veselje v vožnji.

Pri dobrem servisiranju se zmogljivost vaših smuči ali snowboarda prilagodi vašemu znanju smučanja. Serviserju povejte, kateri stil vožnje imate najrajše in vam ustreza, kateri teren vam je najljubši in katere so vaše ostale težave. Tako bo serviser pripravo smuči ali snowboarda lažje uskladil z vami!

TEMELJNI KORAKI PRI SERVISIRANJU SMUČI ALI SNOWBOARDA SO:

• ČIŠČENJE

Vrhnja stran, obloga in robniki se očistijo in obrišejo, da se odstrani umazanija. Nato se pregledajo poškodbe na vaših smučeh ali snowboardu.

• BRUŠENJE OBLOG

Celotna obloga se sedaj zbrusi na brusnem kamnu. Pri tem se naredijo drobne zarezice, obloga postane gladka in ravna. Potemtakem lahko obloga sprejme več voska in skupaj s strukturo tvori posebno fazo drsenja (nova struktura prepreči vsrkavanje in trenje med oblogo in snegom). Vaše smuči ali snowboard bodo drsele bolje in hitreje, prehod z robnika na robnik je lažji. Poleg tega zahtevajo različne temperature in snežni pogoji različne vrste struktur - samo serviser pozna pravilno formulo.

• BRUŠENJE ROBNIKOV

Glede na zmogljivost, ki jo pričakujete od vaše športne opreme večino robnikov smuči ali snowboardov "spustimo" med 0 in 2 stopinje: nastane neprekinjena ostra in gladka površina.

 

• MAZANJE

Zadnji korak pri vsakem servisiranju je nanašanje vročega voska. Vroči vosek impregnira oblogo, ščiti pred poškodbami in izboljša drsne in vozne lastnosti smuči ali snowboardov.

• POPRAVILO OBLOGE

Po čiščenju se zapolnijo vse zareze, brazde in luknje s posebno plastiko za drsne obloge.