Kaj vam nudimo?

Pri dobrem servisiranju se zmogljivost vaših smuči ali boarda prilagodi vašemu znanju smučanja. Serviserju povejte, kateri stil vožnje imate najrajše in vam ustreza, kateri teren vam je najljubši in katere so vaše ostale težave. Tako bo serviser pripravo smuči ali boarda lažje uskladil z vami!

TEMELJNI KORAKI PRI SERVISIRANJU SMUČI ALI BOARDA SO:

• ČIŠČENJE

Vrhnja stran, obloga in robniki se očistijo in obrišejo, da se odstrani umazanija. Nato se pregledajo poškodbe na vaših smučeh ali boardu.

• POPRAVILO OBLOGE

Po čiščenju se zapolnijo vse zareze, brazde in luknje s posebno plastiko za drsne obloge.

• BRUŠENJE OBLOG

Celotna obloga se sedaj zbrusi na brusnem kamnu. Pri tem se naredijo drobne zarezice, obloga postane gladka in ravna. Potemtakem lahko obloga sprejme več voska in skupaj s strukturo tvori posebno fazo drsenja (nova struktura prepreči vsrkavanje in trenje med oblogo in snegom). Vaše smuči ali board bodo drsele bolje in hitreje, prehod z robnika na robnik je lažji. Poleg tega zahtevajo različne temperature in snežni pogoji različne vrste struktur – samo serviser pozna pravilno formulo.

• BRUŠENJE ROBNIKOV

Glede na zmogljivost, ki jo pričakujete od vaše športne opreme večino robnikov smuči ali boardov “spustimo” med 0 in 2 stopinje: nastane neprekinjena ostra in gladka površina.

• MAZANJE

Zadnji korak pri vsakem servisiranju je nanašanje vročega voska. Vroči vosek impregnira oblogo, ščiti pred poškodbami in izboljša drsne in vodljivostne lastnosti smuči ali boardov.

 

Lahko pa nas tudi kadarkoli pokličete in vam bomo svetovali.